Prva »SAM prijazna šola« je odprla svoja vrata

Pa jo imamo, prvo slovensko SAM prijazno šolo, ki je del projekta Avtizem – SAM z drugimiOsnovna šola Gradec iz Litije je danes prejela priznanje in zastavo.

Pred šolo bo vihrala modra zastava, ki sporoča »otroci z avtizmom, razumemo vas in tukaj ste toplo sprejeti«.

Prilagodili so učno okolje za oba otroka z avtizmom, ki se šolata pri njih. V sodelovanju z Zvezo NVO za avtizem Slovenije so izvedli roditeljski sestanek s predavanjem za starše, dve razredni uri za sošolce obeh otrok z avtizmom in predavanje za vse zaposlene. Danes so se prav posebej potrudili in pripravili kulturni program ob prejemu priznanja in tudi s tem izkazali spoštovanje do vseh, ki nam je mar za otroke z avtizmom in do otrok z avtizmom ter njihovih staršev.

Priznanje SAM prijazna šola je prevzel ravnatelj šole, g. Damjan Štrus. Največje zasluge za ta dogodek pa ima prizadevna šolska svetovalna delavka, ga. Janja Hostnik. Program SAM prijazna šola je za Zvezo NVO za avtizem izvedla Sabina Korošec Zavšek v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje.

Vsi otroci se lahko učijo, če se mi naučimo, kako jih učiti.

Avtor neznan

Na Zvezi NVO za avtizem Slovenije upajo, da se jim kmalu pridruži nova šola. In potem vedno več šol. Tem željam se pridružuje tudi ZCPOS Žalec in se že veselimo novih SAM prijaznih šol.

Utrinki z dogodka

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Potovanje z gongom za otroke in mladostnike z avtizmom

Potovanje z gongom za otroke in mladostnike z avtizmom

Zavod CPOS Žalec ob dnevu zavedanja o avtizmu organizira brezplačno potovanje  v svet vibracij in zvokov gonga, ki ga namenjamo otrokom z avtizmom in njihovim domačim. Otrokom z avtizmom želimo ponuditi novo izkušnjo ob zvokih in vibracijah gonga, kot ene od možnosti...

Dobrodelnost, ki vas nič ne stane – dohodnina 2023

Dobrodelnost, ki vas nič ne stane – dohodnina 2023

Ali vam je znano, da lahko sami odločate, komu boste namenili 1 % od dohodnine, ki jo vsako leto plačate državi? Ja, država nam, davkoplačevalcem to omogoča, a le malo ljudi to možnost izkoristi.  V kolikor nikogar ne izberete, gre ta vaš denar v državno malho. Lahko...

Delavnice za učenje socialnih veščin 2023 / 2024

Delavnice za učenje socialnih veščin 2023 / 2024

Delavnice  za učenje socialnih veščin ponujajo možnost izkustvenega učenja. Otrokom in mladostnikom so predstavljene teme, ki so njim zanimive in starostno ustrezne. Teme jim strokovni delavci predstavimo na različne načine, na primer preko socialne igre, igre vlog,...

Pin It on Pinterest

Share This