Predavanje z delavnicami: Mali sam v vrtcu 2019

Zveza NVO za avtizem Slovenije organizira predavanje z delavnicami za vzgojiteljice predšolskih otrok, pomočnice vzgojiteljic in svetovalne delavke v vrtcih ter starše predšolskih otrok z avtizmomz naslovom: Mali SAM v vrtcu.

Predavanje bo v Vrtcu Tržič, Cesta Ste Marie Aux Mines 28, 4290 Tržič v soboto, 18.5.2019, s pričetkom ob 9:00.  

Predavanje traja 8 pedagoških ur in se zaključi ob 16:30.

Predavanje poteka v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, zato je za vse udeležence povsem brezplačno. Pri prijavi imajo prednost zgodnje prijave, starši in vzgojiteljice. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Program

Program predavanja in delavnic:

 • Avtizem – značilnosti, predavanje 1 PU
 • Senzorne potrebe otrok, predavanje z delavnico, 2 PU
 • Odmor, 15 min
 • Drevo učenja – predavanje z delavnico, 1,5 PU
 • Odmor za kosilo, 60 min
 • Metode dela z otroki s SAM – predavanje, 1,5 PU
 • Odmor, 15 min
 • Kako ukrepati, da bo otrok bolje sodeloval, 1 PU
 • Vprašanja in odgovori, evalvacija 1PU .

Udeleženci bodo prejeli:

 • Gradivo za izobraževanje (udeleženci bodo po elektronski pošti prejeli gradiva za izobraževanje).
 • Program izobraževanja.
 • Potrdilo o udeležbi na 8 urnem predavanju z delavnicami.

O predavateljici

Predavala bo Sabina Korošec Zavšek, profesorica defektologije, Floortime terapevtka tretje stopnje, z opravljenimi dodatnimi usposabljanji za metode PECS 1 in 2, z osnovnimi usposabljanji za Brain Gym, senzornointegracijsko pedagogiko, za metodo ABA  in njeno uporabo (1. del), MNRI Integracija dinamičnih in posturalnih refleksov, MNRI Integracija vseživljenjskih refleksov in drugimi dodatnimi znanji ter več kot 25 letnimi izkušnjami z otroki s posebnimi potrebami. Otrokom z avtizmom se intenzivno posveča zadnje desetletje. Je ustanoviteljica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu, kjer že deveto leto izvajajo delavnice za učenje socialnih veščin za otroke z Aspergerjevim sindromom  in šest let individualne terapije za otroke s posebnimi potrebami, tudi z avtizmom. V šolskih počitnicah organizira in vodi poletne tabore za otroke z Aspergerjevim sindromom. Predava v vrtcih in šolah. Je soorganizatorica in voditeljica okrogle mize Vseslovenske iniciative za enake možnosti oseb z avtizmom (10. april 2014), Nacionalne konference zavedanja o avtizmu (2. april 2019), soustanoviteljica Zveze NVO za avtizem Slovenije ter ustanoviteljica in direktorica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu. Zaposlena je na OŠ Glazija v Celju, kjer vodi projekt Strokovni center VSI in izvaja dodatno strokovno pomoč na OŠ.

Prijave

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

V tej pomladi opravljam bistveno več specialno pedagoških pregledov kot je  bilo to značilno za pretekla obdobja v tem letnem času. Korona terja svoj davek. Otroci so v vedno večji stiski, nekateri odrasli okoli njih, zlasti nekateri učitelji, pa neizprosni in...

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Čas je, da otrokov iPad zamenjate za Barbiko!  Čas je, da iPad zamenjate za Barbike, saj študije kažejo, da otrok, ki se igra s punčkami ali z lutkami več govori o tem, kar druge osebe  čutijo in mislijo, kot če se otrok igra z elektronskimi napravami in ekrani. V...

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti, ki jih mora otrok osvojiti, preden ga učimo brati in pisati so spretnosti, ki spodbujajo pri otroku proces učenja branja. 

Pin It on Pinterest

Share This