Le kdo med nami si ne želi biti uspešen?

V tujini so prakse različne. Vsekakor je v naši državi v šolah s prilagojenim programom za otroke zelo dobro poskrbljeno. Večina otrok se ne bi želela vrniti nazaj na staro šolo, pa tudi večina staršev po določenem času, ko sprejmejo dejstvo, da njihov otrok potrebuje drugačno obliko izobraževanja, ne bi otroka prepisala nazaj na staro šolo. S prešolanjem v šolo s prilagojenim programom se razbremeni celotna družina, saj je program manj zahteven, metode prilagojene otrokom. Družina dobi nazaj svoj čas za druženje in hišna opravila, in ne samo za domače naloge in učenje.

V svoji dolgoletni praksi sem srečala veliko otrok in njihovih zgodb. Mnogi med njimi so se na našo šolo prešolali prepozno, bili so prave čustvene razvaline. S pomočjo učiteljev v novi šoli znova zaživijo, najdejo svoja močna področja in končno doživijo uspeh. Le kdo med nami si ne želi biti uspešen?

Odličen zapis na to temo najdete na tej povezavi. Vabljeni k prebiranju.

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

V tej pomladi opravljam bistveno več specialno pedagoških pregledov kot je  bilo to značilno za pretekla obdobja v tem letnem času. Korona terja svoj davek. Otroci so v vedno večji stiski, nekateri odrasli okoli njih, zlasti nekateri učitelji, pa neizprosni in...

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Čas je, da otrokov iPad zamenjate za Barbiko!  Čas je, da iPad zamenjate za Barbike, saj študije kažejo, da otrok, ki se igra s punčkami ali z lutkami več govori o tem, kar druge osebe  čutijo in mislijo, kot če se otrok igra z elektronskimi napravami in ekrani. V...

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti, ki jih mora otrok osvojiti, preden ga učimo brati in pisati so spretnosti, ki spodbujajo pri otroku proces učenja branja. 

Pin It on Pinterest

Share This