6. poletni tabor uspešno zaključen

Naš tabor SAM znam v naravi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje v projektu Avtizem SAM z drugimi se je pričel s soncem. Tudi letos smo vam mahali iz Zelenice in sicer od 10. do 14. julija 2019.

Dnevi na taboru so bili čudoviti. Otroci veseli, radostni, sproščeni, sodelujoči. Ekipa mentoric izjemna. Med nami je bila ena sama pozitivna energija. K dobremu razpoloženju doprinese tudi odlična hrana na koči na Zelenici in dejavnosti, za katere je poskrbel oskrbnik z velikim srcem in občutkom za otroke s posebnimi potrebami.

Dogodivščin in novih izkušenj kar ni in ni bilo konec

Na taboru so nas obiskali reševalni psi z vodniki, ki so nam predstavili kaj znajo in uspešno poiskali vse skrite otroke in mentorice. Iskrena hvala vodnikom, da so posebej za nas prišli peš na Zelenico. In seveda spet zahvala našemu oskrbniku, da jih je povabil. Stanko, hvala. Veliko veselja si nam naredil. Okoli koče raste veliko rož’c. Nekateri smo si nabrali materine dušice. Igrali smo se družabne igre in rešili prvo krizno situacijo, a zdaj je vse dobro in odnosi so spet urejeni. Do večerje smo ustvarjali in se podali v svet fraktalne risbe. Zanimive risbe so nastale. Poslikali smo še nekaj kamnov in večer zaključili s filmom. Vmes smo napisali drug drugemu kar nekaj pohval.

Vremenska napoved za soboto je bila takšna, da sva se z oskrbnikom koče in planinskim vodnikom Stankom odločila, da našega načrtovanega planinskega pohoda na Srednji vrh ne bomo izvedli. A nas je vreme nato pozitivno presenetilo in je padlo samo nekaj nežnih posameznih kapljic. Zato smo odšli na pohod do Koče pri izviru Završnice in od tam v smeri proti Žirovnici, a ne do Žirovnice, ker je bila, glede na nestabilno vreme, dolžina poti prevelik izziv. Naredili smo si še en čudovit dan, hodili, klepetali, se najedli sladkih sočnih jagod, naužili sonca in lepih razgledov, pomalicali pred kočo pri izviru Završnice. Nad kočo Zelenica so se v travi skrivale planike in se nastavljale soncu. Popoldne pa smo že tradicionalno poslikali majice. Sara pa je za vsakega otroka naslikala še pikapolonico za srečo.

Podpora pri izvedbi tabora

Tabor, ki ga izvajamo že šestič, in ga že drugo leto sofinancira Ministrstvo za zdravje v projektu Avtizem SAM z drugimi, ki ga izvajamo skupaj z Zvezo NVO za avtizem Slovenije, se je uspešno zaključil. Zahvaljujemo se Ministrstvu, Zvezi NVO za avtizem Slovenije, koči na Zelenici, oskrbniku Stanku in našim mentoricam za strokovno, mirno, zabavno in nesebično izvedbo tabora.

Utrinki z dogodka

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

V tej pomladi opravljam bistveno več specialno pedagoških pregledov kot je  bilo to značilno za pretekla obdobja v tem letnem času. Korona terja svoj davek. Otroci so v vedno večji stiski, nekateri odrasli okoli njih, zlasti nekateri učitelji, pa neizprosni in...

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Čas je, da otrokov iPad zamenjate za Barbiko!  Čas je, da iPad zamenjate za Barbike, saj študije kažejo, da otrok, ki se igra s punčkami ali z lutkami več govori o tem, kar druge osebe  čutijo in mislijo, kot če se otrok igra z elektronskimi napravami in ekrani. V...

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti, ki jih mora otrok osvojiti, preden ga učimo brati in pisati so spretnosti, ki spodbujajo pri otroku proces učenja branja. 

Pin It on Pinterest

Share This