Otroci v šoli naveličani mirnega sedenja pri mizi

Pričenja se novo šolsko leto. Kar kmalu se bodo otroci v šoli naveličali mirnega sedenja pri mizah. Na svojih predavanjih v vrtcih in šolah dajem velik poudarek aktivnemu sedenju otrok pri pouku, s katerim vplivamo na boljšo pozornost otrok v procesu učenja. Spodnji članek na podlagi izkušenj zavrača negativne pomisleke in mite o drugačni organizaciji sedenja v razredu. Želim si, da bi tudi v naših šolah otroci dobili priložnost, da bi sedeli skladno s svojimi senzornimi potrebami. Želim si, da bi končno otrokovo temeljno potrebo po senzornih dražljajih postavili pred toga šolska pravila, ki izvirajo še iz časa Marije Terezije. Če smo učitelji v tem času spremenili in posodobili svoje učne pripomočke in za poučevanje uporabljamo računalnike, tablice in pametne table, zakaj ne bi posodobili tudi pohištva za sedenje otrok? V želji, da bi spodnji članek prepričal vsaj kakšnega učitelja in ravnatelja, da bi vsaj poizkusili in za 1 leto dali priložnost otrokom, ta članek delim.

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

V tej pomladi opravljam bistveno več specialno pedagoških pregledov kot je  bilo to značilno za pretekla obdobja v tem letnem času. Korona terja svoj davek. Otroci so v vedno večji stiski, nekateri odrasli okoli njih, zlasti nekateri učitelji, pa neizprosni in...

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Čas je, da otrokov iPad zamenjate za Barbiko!  Čas je, da iPad zamenjate za Barbike, saj študije kažejo, da otrok, ki se igra s punčkami ali z lutkami več govori o tem, kar druge osebe  čutijo in mislijo, kot če se otrok igra z elektronskimi napravami in ekrani. V...

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti, ki jih mora otrok osvojiti, preden ga učimo brati in pisati so spretnosti, ki spodbujajo pri otroku proces učenja branja. 

Pin It on Pinterest

Share This