4.dobrodelni Skazin tek – Otrok otroku (20.9.2019)

V svojem imenu in v imenu otrok z avtizmom in njihovih družin se iskreno zahvaljujem  podjetju Plastika Skaza za povabilo k sodelovanju v vaši letošnji dobrodelni prireditvi Otrok otroku, ki ste jo organizirali 20.9.2019 v Velenju. V čast in veselje mi je bilo  sodelovati z vašimi prijaznimi sodelavci, prav tako pa sem  ganjena ob  donaciji v višini 11.000 eur, ki smo jo ob tej priložnosti prejeli. Zavedamo se, da je organizacija takšnega dogodka izjemno zahtevno delo, ki potrebuje veliko ljudi, odlično timsko sodelovanje in seveda jasno vizijo. Zato: hvala Tanja, hvala Janja, hvala vsem sodelavcem v vašem prizadevnem timu Plastika Skaza, ki so sodelovali pri organizaciji tega čudovitega dogodka, hvala izvajalcem, Mihu, Anabeli, Trkaju… Hvala malim in velikim tekačem, hvala njihovim staršem, ki so jih pripeljali na tek, in s tem pokazali, da jim je mar za otroke z avtizmom. Hvala otrokom z avtizmom in njihovim družinam, ki so se dogodka udeležili in s tem podprli vaše izjemno delo in tudi naše delo z otroki in družinami. Hvala mojim sodelavkam, ki so me ta dan s svojo prisotnostjo na dobrodelnem teku podprle in ki tudi sicer so-ustvarjajo prijazno okolje za otroke, ki so vključeni v naš Center.

Na teku je bila prav posebna energija in znova smo vsi skupaj dokazali, da zmoremo stopiti skupaj za dobro drugega.

Na dobrodelnem teku so bili v ospredju otroci z avtizmom in njihove družine. Le redko so v soju žarometov, čeprav je prav vsaka družina, kjer je prisoten avtizem, družina borcev, junakov in zmagovalcev in si žaromete še kako zaslužijo.

Donirana sredstva v višini 11.000 eur bomo porabili za:

  • Individualne terapije za otroke z avtizmom.
  • Izdelavo testne mobilne aplikacije za učenje govora otrok z avtizmom (in druge otroke s težjo in težko govorno – jezikovno motnjo).

Sabina Korošec Zavšek, direktorica

 

Utrinki z dogodka

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

V tej pomladi opravljam bistveno več specialno pedagoških pregledov kot je  bilo to značilno za pretekla obdobja v tem letnem času. Korona terja svoj davek. Otroci so v vedno večji stiski, nekateri odrasli okoli njih, zlasti nekateri učitelji, pa neizprosni in...

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Čas je, da otrokov iPad zamenjate za Barbiko!  Čas je, da iPad zamenjate za Barbike, saj študije kažejo, da otrok, ki se igra s punčkami ali z lutkami več govori o tem, kar druge osebe  čutijo in mislijo, kot če se otrok igra z elektronskimi napravami in ekrani. V...

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti, ki jih mora otrok osvojiti, preden ga učimo brati in pisati so spretnosti, ki spodbujajo pri otroku proces učenja branja. 

Pin It on Pinterest

Share This