Prva »SAM prijazna šola« je odprla svoja vrata

Pa jo imamo, prvo slovensko SAM prijazno šolo, ki je del projekta Avtizem – SAM z drugimiOsnovna šola Gradec iz Litije je danes prejela priznanje in zastavo.

Pred šolo bo vihrala modra zastava, ki sporoča »otroci z avtizmom, razumemo vas in tukaj ste toplo sprejeti«.

Prilagodili so učno okolje za oba otroka z avtizmom, ki se šolata pri njih. V sodelovanju z Zvezo NVO za avtizem Slovenije so izvedli roditeljski sestanek s predavanjem za starše, dve razredni uri za sošolce obeh otrok z avtizmom in predavanje za vse zaposlene. Danes so se prav posebej potrudili in pripravili kulturni program ob prejemu priznanja in tudi s tem izkazali spoštovanje do vseh, ki nam je mar za otroke z avtizmom in do otrok z avtizmom ter njihovih staršev. Hvala, OŠ Gradec, ga. Janja Hostnik in g. ravnatelj Damjan Štrus. Na Zvezi NVO za avtizem Slovenije upajo, da se jim kmalu pridruži nova šola. In potem vedno več šol. Tem željam se pridružuje tudi ZCPOS Žalec.

Vsi otroci se lahko učijo, če se mi naučimo, kako jih učiti.

Avtor neznan

Utrinki z dogodka

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

Pohvaliti ali pokazati glasno na otrokovo napako?

V tej pomladi opravljam bistveno več specialno pedagoških pregledov kot je  bilo to značilno za pretekla obdobja v tem letnem času. Korona terja svoj davek. Otroci so v vedno večji stiski, nekateri odrasli okoli njih, zlasti nekateri učitelji, pa neizprosni in...

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Pomen igre vlog za razvoj otroka

Čas je, da otrokov iPad zamenjate za Barbiko!  Čas je, da iPad zamenjate za Barbike, saj študije kažejo, da otrok, ki se igra s punčkami ali z lutkami več govori o tem, kar druge osebe  čutijo in mislijo, kot če se otrok igra z elektronskimi napravami in ekrani. V...

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti

Pred- bralne spretnosti, ki jih mora otrok osvojiti, preden ga učimo brati in pisati so spretnosti, ki spodbujajo pri otroku proces učenja branja. 

Pin It on Pinterest

Share This