Ali vam je znano, da lahko sami odločate, komu boste namenili 1 % od dohodnine, ki jo vsako leto plačate državi? Ja, država nam, davkoplačevalcem to omogoča, a le malo ljudi to možnost izkoristi.  V kolikor nikogar ne izberete, gre ta vaš denar v državno malho. Lahko pa izberete katero od nevladnih organizacij, ki imajo status v javnem interesu in tako podprete izvajanje programa te organizacije. Še je čas, da se odločite, ali boste denar pustili v državni malhi ali pa ga boste namenili v dobrodelne namene.  In to vas prav nič ne stane.
Dne 19.marca 2021 smo prejeli odločbo, da nam MIZŠ podeljuje status nevladne organizacije v javnem interesu na področju izobraževanja, na kar smo zelo ponosni, saj so kriteriji zahtevni in jih ni mogoče kar tako izpolnjevati. Status v javnem interesu nam med drugim prinaša tudi to možnost, da nam davkoplačevalci namenijo 1 % od svoje dohodnine, ki jo plačajo za leto  2020.
Lahko jo namenite otrokom s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin, katerim bomo pomagali z zbranimi sredstvi tako, da jim bomo brezplačno nudili  individualne ali skupinske terapije in svetovanja staršem. O zbranem znesku in terapijah, ki jih bomo izvedli bomo javno poročali na naši spletni strani in FB strani našega Centra.
Čas za oddajo obrazca je do 31.maja 2021. Ker je to zelo kratek rok, ki se mimogrede spregleda in zamudi, vas prosimo, da v kolikor nam boste namenili 1 % od vaše dohodnine, natisnete in dopolnite  ta obrazec  , ga podpišete in nam ga pošljete že sedaj, mi pa bomo poskrbeli, da ga bomo do 31.5. 2021 dostavili na pravi naslov. Lahko pa to uredite tudi v aplikaciji e davki.
Naslov, kamor pošljete podpisan obrazec je:
Zavod – Center za pomoč otrokom in staršem, Ulica Ivanke Uranjek 1, 3310 Žalec.
Seveda bomo veseli prav vsakega izpolnjenega in podpisanega obrazca, tako vašega, kot tudi od vaših prijateljev, znancev in sorodnikov.
Mi pomagamo že sedaj, in sicer nudimo brezplačno predavanje staršem in strokovnim delavcem 
prav tako pa družinam otrok s posebnimi potrebami omogočamo brezplačen dostop do naše knjige in risanke za podporo razvoja govora Mihec in živali. 
Nemalokrat pa socialno ogroženim družinam omogočimo brezplačne terapije in svetovanja.
Hvala, ker tudi vi pomagate otrokom s posebnimi potrebami.

Pin It on Pinterest

Share This