Ali vam je znano, da lahko sami odločate, komu boste namenili 1 % od dohodnine, ki jo vsako leto plačate državi? Ja, država nam, davkoplačevalcem to omogoča, a le malo ljudi to možnost izkoristi.  V kolikor nikogar ne izberete, gre ta vaš denar v državno malho.
Lahko pa izberete katero od nevladnih organizacij, ki imajo status v javnem interesu in tako podprete izvajanje programa te organizacije. Še je čas, da se odločite, ali boste denar pustili v državni malhi ali pa ga boste namenili v dobrodelne namene.  In to vas prav nič ne stane.
Dne 19.marca 2021 smo prejeli odločbo, da nam MIZŠ podeljuje status nevladne organizacije v javnem interesu na področju izobraževanja, na kar smo zelo ponosni, saj so kriteriji zahtevni in jih ni mogoče kar tako izpolnjevati. Ta status smo v letu 2023 skladno z zahtevami države po dveh letih obnovili. Status v javnem interesu nam med drugim prinaša tudi to možnost, da nam davkoplačevalci namenijo 1 % od svoje dohodnine, ki jo plačajo za leto  2023.
Mi pomagamo že sedaj, in sicer nudimo brezplačno predavanje staršem in strokovnim delavcem  prav tako pa družinam otrok s posebnimi potrebami omogočamo brezplačen dostop do naše knjige in risanke za podporo razvoja govora Mihec in živali. 
Nemalokrat pa socialno ogroženim družinam omogočimo individualne ali skupinske brezplačne terapije in svetovanja.
Otroke iz delavnic za učenje socialnih veščin smo peljali v kino in jim plačali vstopnice. Vsako leto pa jim ob koncu leta  omogočimo zaključek v naših prostorih in jih pogostimo.
Na naši spletni strani pripravljamo tudi strokovne prispevke, ki jih brezplačno delimo staršem in pedagoškim delavcem.

Poleg tega smo z do sedaj zbranimi sredstvi iz naslova donacij dohodnine prepleskali naše poslovne prostore in nabavili veliko novih igrač, s katerimi razveseljujemo otroke med terapijami.

Čas za oddajo obrazca je do 31.12.2023. Ker je to zelo kratek rok, ki se mimogrede spregleda in zamudi, vas prosimo, da v kolikor nam boste namenili 1 % od vaše dohodnine, natisnete in dopolnite  ta obrazec , ga podpišete in pošljete na najbližjo enoto FURS-a. Lahko pa to uredite tudi v aplikaciji e davki – naša davčna številka je: 10125957, naše polno ime  pa: Zavod Center za pomoč otrokom in staršem, Žalec.
Seveda bomo veseli prav vsakega izpolnjenega in podpisanega obrazca, tako vašega, kot tudi od vaših prijateljev, znancev in sorodnikov.
Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam že darovali del svoje dohodnine (vam ni potrebno ponovno izpolniti in pošiljati obrazca).
Hvala, ker tudi vi pomagate otrokom s posebnimi potrebami.
Sabina Korošec Zavšek, direktorica 
Zavod CPOS Žalec

Pin It on Pinterest

Share This