Zavod CPOS Žalec ob dnevu zavedanja o avtizmu organizira brezplačno potovanje  v svet vibracij in zvokov gonga, ki ga namenjamo otrokom z avtizmom in njihovim domačim. Otrokom z avtizmom želimo ponuditi novo izkušnjo ob zvokih in vibracijah gonga, kot ene od možnosti za umirjanje uma.

K dogodku nas je spodbudil gospod Sašo Mratinkovič, ki bo z igranjem na gong omogočil brezplačno izkušnjo za vse udeležence.

Sašo pravi,

»da je gong je več kot le glasbilo; je portal v svet vibracij, zvoka in duhovnosti.  Vsak dotik gonga je unikaten dogodek, ki ne zajema le fizičnih značilnosti instrumenta in dinamike dotika, ampak tudi kompleksno interakcijo z okoljem, igralčevo čustveno in duhovno stanje ter individualne odzive poslušalcev. To je hvaležno in nepozabno potovanje. Ta globoka povezanost med gongom, igralcem in poslušalcem ustvarja izkušnje, ki so vedno edinstvene, vedno nove in vedno globoko osebne«.

O sebi pa pove:

»Moje potovanje odkrivanja življenja sem začel z različnimi  dejavnosti, ki so segale od športa do branja, od meditacije do dihanja, joge, posta in različnih tehnik, delavnic odkrivanja samega sebe. Vsaka izkušnja mi je prinesla nov košček v mozaik lastnega razumevanja sveta A med vsemi praksami sem našel posebno zatočišče v zvokih in vibracijah gongov. Učijo nas, da je vsak trenutek, tako kot vsak dotik palice ob gong, neponovljiv in poln potenciala. Prav v tej praksi sem doživel nekaj transcendentnega, kar je spremenilo moj pogled na čutenje sveta, energij, vibracij in  samega sebe

Dogodek bo 18. 4 ob 18:00 uri v Celju. 

Prijave so obvezne, vstopnine ni. Prijavo za vas in vašega otroka oddate s tem prijavnim obrazcem.

Prijave na dogodek oddate T U K A J  kjer izveste tudi natančen kraj dogodka. Število mest je omejeno.

Za varnost in spremstvo otrok na dogodku poskrbijo starši / skrbniki/ rejniki, oziroma otrokov spremljevalec. Organizator dogodka (Zavod CPOS Žalec) ne prevzema odgovornosti za varnost otrok.

Zahvaljujemo se ravnatelju I. gimnazije v Celju, ki nam je za izvedbo dogodka omogočil brezplačno uporabo prostora in seveda g. Sašu, ki bo brezplačno igral na gong. 

Zavod CPOS Žalec 

Pin It on Pinterest

Share This