Izobraževanje FOODTIME™ je namenjeno strokovnim delavcem vrtcev, šol, razvojnih ambulant, pedopsihiatričnih ambulant in centrov za duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Je novost v Sloveniji in tudi v Evropi.

FOODTIME™ pristop se razlikuje od bolj tradicionalnih terapij in programov hranjenja po prepoznavanju čustvenih izzivov, ki so prisotni pri neješčih otrocih. FOODTIME™ temelji na pristopu Greenspan Floortime Aproach ® in The Sequential-Oral-Sensory (S.O.S.) pristopu za hranjenje.

Nekateri otroci, še zlasti otroci s posebnimi potrebami, so izrazito odklonilni do hranjenja ali pa uživajo samo nekaj vrst živil, le ta pa so običajno nezdrava, polna ogljikovih hidratov in maščob. Njihova prehrana je večinoma enolična, kar vpliva na njihov razvoj. Pogosto potrebujejo posebne okoliščine, da zaužijejo nekaj hrane. Vsak obrok posebej predstavlja družini takšnega otroka velik stres in ustvarja napeto družinsko vzdušje. Prav tako pa se počutijo  nemočni tudi strokovni delavci vrtcev in šol. Vsak po svoje se tako starši in strokovni delavci spoprijemajo s to težavo.

FOODTIME™ pristop podrobneje proučuje različne razloge, zaradi katerih imajo otroci težave s prehranjevanjem, pri čemer še posebej naslovi senzorneoralno motorične in čustvene komponente. FOODTIME™  terapevti ustvarijo individualiziran načrt pomoči, ki se osredotoča na posebne potrebe tega otroka in na pomoč otroku, da postopoma poveča svoj nabor hrane, da postane čas za obrok bolj pozitivna izkušnja za vse.

Učinki uporabe pristopa  FOODTIME™: z boljšim razumevanjem otrokovega čustvenega razvoja in s pomočjo rutine, ki jo vzpostavimo pri obrokih, povečamo pozitivne občutke otroka do hrane in hranjenja. Povečata se količina in nabor različnih živil. Izboljšajo se oralno-motorične spretnosti, ki so potrebne za uživanje hrane, ki je otrokovi starosti primerna. Zmanjša se senzorni odpor do določenih tekstur in okusov hrane ter neustrezno vedenje, ki moti otrokovo prehranjevanje.

Izobraževanje bo izvedeno v Ljubljani,  23. in 24. novembra 2024, v skupnem obsegu 12 ur. Izobraževanje bosta izvedla strokovnjaka iz The Floortime Center Washington:

  • Tim Bleecker, psiholog, ko-direktor The Floortime Center Washington – v živo v Ljubljani
  • Floortime SLP / OT specialist za hranjenje (bo izvedel predavanje na daljavo v dvorano v Ljubljani).

Kotizacija – redna cena je 350 eur, zgodnja prijava je 250 eur in vključuje:

– 12 ur predavanj in ogled video posnetkov (prikaz klinične prakse) in gradivo v e-obliki;

– pregled pristopa Greenspan Floortime Aproach™ in kako se uporablja v programu Foodtime™;

– udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi za 12 ur izobraževanja.

Izobraževanje bo v celoti potekalo v angleškem jeziku (prevoda ne bo), gradivo pa boste prejeli po elektronski pošti v slovenskem jeziku.

Izobraževanje je namenjeno strokovnim delavcem. Naučili se bodo,  kako dobro sodelovati s starši s ciljem doseganja individualiziranih ciljev hranjenja. Splošni cilj programa je ustvariti osnovo na tistih ključnih področjih, ki so pomembna za boljše prehranjevanje otroka, ki je primerno njegovi starosti. Udeleženci bodo spoznali, kako otrokovim staršem ponuditi ideje za prenos teh sprememb v domače okolje. Udeleženci bodo pridobili splošna znanja o izzivih prehranjevalnih navad neješčih otrok in določene strategije za pomoč otroku in družini, ki jih lahko udeleženci uporabijo takoj po zaključenem izobraževanju. Na podlagi tega izobraževanja bo možno kasnejše nadaljevanje izobraževanja za pridobitev licence FOODTIME™ terapevt.

Cena zgodnje prijave je  250 eur, če se prijavite do 12.9.2024 in plačate kotizacijo po prejetem predračunu najkasneje do 20.9.2024 (predračun boste prejeli na navedeni e naslov ali kot e-račun za podjetja do 12.9.2024). Število mest je omejeno, zato vabljeni k zgodnji prijavi.

Že plačano kotizacijo vrne organizator ob predložitvi zdravniškega potrdila, da se izobraževanja ne morete udeležiti zaradi zdravstvenih razlogov, pri tem pa zadrži 50 eur za manipulativne stroške odjave. V primeru, da se izobraževanja ne morete udeležiti iz kakšnega drugega razloga, je možen tudi prenos že plačane kotizacije na drugo osebo, ki še ni oddala prijave in še ni plačala kotizacije (brez dodatnih stroškov).

Organizator si pridržuje pravico, da lahko iz objektivnih razlogov izobraževanja ne izvede, pri tem pa že plačane kotizacije udeležencem povrne v celoti, v roku 7 dni od objave, da izobraževanje ne bo izvedeno.

Več o pristopu FOODTIME™ si lahko preberete TUKAJ. 

Za več informacij pišite na:  

O vseh podrobnostih (natančen program, lokacijo in ure predavanj) bodo prijavljeni udeleženci prejeli po oddaji prijavnice na svoj elektronski naslov (od 12.9.2024 dalje).

Zgodnje prijave zbiramo  T U K A J do 12.9.2024. 

Dobrodošli,

v imenu organizatorja, Sabina Korošec Zavšek

Pin It on Pinterest

Share This