Video predavanja

 

Vsi otroci se lahko učijo

Vsi otroci se lahko učijo, če se mi naučimo, kako jih učiti. Naša predavanja so razdeljena na sklope. Oglejte  si predavanja takrat, ko imate čas, v zavetju vašega doma, s skodelico toplega čaja ali dišeče kave. Prednost spletnih predavanj je tudi v tem, da si ga lahko ogledate večkrat. Ker pa nič ne more nadomestiti pogovora v živo, bomo udeležencem spletnih predavanj omogočili tudi to. Pogovor s predavateljico bo potekal enkrat mesečno, ko bo predavateljica na ZOOM srečanje povabila vse, ki bodo v preteklem mesecu naročili in sledili spletnim predavanjem. Udeležba na ZOMM srečanju je prostovoljna in je že vključena v ceno predavanj. ZOOM srečanje bo vsak prvi četrtek v mesecu, od 20:00 do 20:45 (na delovni dan – če je na ta dan praznik, se prestavi na naslednji četrtek).

Brezplačne vsebine

Z družinami otrok s posebnimi potrebami smo v vsakodnevnem stiku, zato se zavedamo, da veliko staršev potrebuje pomoč pri vzgoji svojega otroka s posebnimi potrebami in da se nekateri znajdejo včasih v velikih stiskah. Staršem pomagamo po svojih najboljših močeh. Ena od oblik pomoči je tudi brezplačen dostop do nekaterih naših video predavanj.

Komu so naši izobraževalni tečaji namenjeni?

Starši in strokovni delavci v vrtcih ali osnovnih šolah se včasih srečajo z otrokom, ki je drugačen v svojem vedenju, funkcioniranju in vodljivosti. Nekateri od teh otrok že imajo postavljeno vsaj eno diagnozo, drugi morda še ne. Dr. Stanley I. Greenspan, avtor drevesa učenja je bil mnenja, da diagnoza kot taka za otroka z razvojnimi težavami ni najbolj pomembna. Pomembnejše so otrokove (posebne) potrebe in razlogi zanje.

Nekatere od teh potreb in razloge zanje vam bomo predstavili v naših predavanjih in vam v več sklopih nanizali nekaj idej iz teorije, ki smo jih preizkusili in po potrebi preoblikovali v praksi.

Pri našem delu nas vodi misel: »Vsi otroci se lahko učijo, če se mi naučimo, kako jih učiti.« Naših predavanj se v živo pogosto udeležijo tudi študentje pedagoških smeri, koristne informacije pa dobijo tudi strokovni delavci centrov za socialno delo. Starši otrok, ki so v CPOS redno individualno ali skupinsko obravnavani imajo 50 % popust na vsa predavanja.

Brezplačna predavanja so lahko dostopna vsem tistim, ki bi s prostovoljnim delom želeli pomagati družinam z otroki s
posebnimi potrebami. Te osebe naj pišejo na . Po podpisu prostovoljske pogodbe bodo prejeli link do brezplačnega predavanja.

Več informacij glede izobraževanj:

Kako plačam izobraževanje?

Kliknete na željeno izobraževanje zgoraj in ga dodate v košarico, v košarici vpišete vaše osebne (plačniške podatke) ter izberete enega izmed načinov plačila: direktno plačilo na TRR, plačilo s PayPal ali pa plačilo z eno izmed podprtih kreditnih kartic.

Katere plačilne metode podpirate?

Podpiramo plačilne metode: direktno plačilo na TRR, plačilo s PayPal računom ali pa plačilo z eno izmed podprtih kreditnih kartic.

Koliko časa lahko dostopam do video vsebin/izobraževanj?

Do video vsebine in izobraževanj lahko dostopate 14 dni po uspešno potrjenem plačilu.

Ali za predavanja, ki jih poslušam, lahko dobim potrdilo za strokovno izobraževanje?

Vsi, ki želite  pridobiti potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju imate seveda to možnost. To poteka tako, da po ogledu posameznega sklopa odgovorite na kviz z desetimi vprašanji (za vsak sklop  deset vprašanj). Povezavo do spletnega kviza boste našli po plačilu posameznega sklopa. Po prejemu vaših pravilnih odgovorov, vam bomo izdali potrdilo za strokovno izobraževanje iz sklopa, ki ste ga poslušali. Če sklop traja 4 pedagoške ure, dobite potrdilo za  4 pedagoške ure. V kolikor si boste ogledali 2 sklopa (po 4 ure), dobite potrdilo za 8 ur strokovnega izobraževanja. Torej, če boste poslušali 3 sklope, rešite vprašanja treh različnih kvizov in dobite skupno potrdilo za 12 urno strokovno izobraževanje itd. Potrdilo o strokovnem izobraževanju  vam bomo skupaj s programom poslali po pošti. 

Ali imam možnost po predavanju postaviti vprašanja predavateljici?

Seveda. Zavedamo se, da tehnika ne more nadomestiti stika med udeleženci in predavateljem. Zato za vas pripravljamo ZOOM srečanja vsak prvi četrtek v mesecu, od 20:00 do 20:45. Vsi udeleženci naših predavanj v tekočem mesecu, bodo prvi četrtek v naslednjem mesecu  prejeli povezavo na svoj elektronski naslov. Na ZOOM srečanju bodo lahko predavateljici zastavili vprašanja, ki so je jim porodila med poslušanjem predavanj.  Udeležba na ZOOM srečanju je že vračunana v ceno nakupa posameznega predavanja in je neobvezna. Nakup več sklopov predavanj se v tem primeru ne sešteva ne poveča števila obiskov na ZOOM srečanjih.

Ali dobim ob nakupu predavanja tudi kakšna gradiva?

Seveda. K vsakemu sklopu je predavateljica pripravila tudi gradiva, za katera meni, da jih bodo udeleženci po predavanju lahko koristno uporabili. Gradiva boste našli po nakupu predavanja na povezavi do Google Drive mapice z gradivi.

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Kaj o naših storitvah pravijo uporabniki:

Predavanje – Otroci z avtizmom

Vaše predavanje »drevo učenja« sem poslušala dvakrat in drugič sem ga dojela še bolj relevantno kot prvič. Ne le strokovna struktura, tudi vaš način podajanja prepleten s številnimi primeri in odgovori na vprašanja udeležencev kaže na vaše dolgoletne izkušnje dela z otroki z avtizmom. V izvajanju predavanj pa izžarevate vso predanost in srčnost do otrok,… Preberite več “Predavanje – Otroci z avtizmom”

Marija Strniša

Delo s starši

Veseli me, da smo kljub epidemiji izvedli izobraževanje na daljavo. Delo s starši v VIZ predstavlja vzgojiteljem/učiteljem/spremljevalcem posebno področje, lahko tudi izziv. V nekaterih primerih tudi stres in skrbi, zato je pomembno kako se s starši pogovarjamo in kakšen odnos vzpostavimo. Ker sem na začetku kariere mi je predavanje osvetlilo vpogled v to, s kakšnimi… Preberite več “Delo s starši”

Tina Malovrh

Zavod Center za pomoč otrokom in staršem Zalec

Predavanja, ki sem jih obiskovala v Rogaški Slatini in kasneje preko spletnega izobraževanja v času epidemije so bila zelo razumevajoče predstavljena na vseh zajetih področjih.Iz strani predavateljev so bile teme zajete iz življenjskih izkušenj in na konkretnih primerih so se mi stvari se bolje približale za moje nadaljnje delo.Pridobila sem si veliko znanja, tako da… Preberite več “Zavod Center za pomoč otrokom in staršem Zalec”

Barbara Spendal Jancar
Zveza NVO za avtizem Slovenije

Ljubezen do dela z otroci s posebnimi potrebami je naše vodilo in naša pot.

Pin It on Pinterest